Mat med skärgårdssmak

Silverskärs mat

Hållbarhet är ledordet! På Silverskär ser vi måltiderna som en viktig del av upplevelsen. Vi lägger ner hela vår själ i allt från att hitta råvaror och tillreda dem på ett respektfullt sätt till att förmedla dess historia till er som gäster.

När man äter på Silverskär skall man känna den genuina skärgårdskänsla som genomsyrar miljön på ön. Därför låter vi i köket årstiderna styra vad som serveras och har ett nära samarbete med både jordbrukare och fiskare i trakten.

Lokala smakupplevelser

Numera har vi ett eget styckeri vilket innebär att vi kan köpa in kött i helkropp och hängmöra. Det gör att vi kan erbjuda en kvalitet och en spårbarhet som vi verkligen står för och smakupplevelser utöver det vanliga. En stor del av fisken kommer från eget fiske, något vi uppmuntrar gäster att delta i, men även från vänner och bekanta i närheten.Bröd bakas på plats av mjöl från ekologiska Överängs kvarn i Ödkarby. Örter och kryddor plockas delvis vilt men odlas även ute på ön. Grön- och rotsaker kommer från hängivna jordbrukare runt om på Åland, som med alla inköp är hållbarheten ledordet.

Vi utforskar hela tiden nya möjligheter att ta tillvara det kulturarv som mat innebär och jobbar ständigt med att kombinera gamla tiders tekniker, smaker och nödvändiga förvaringssätt med nutida och vi försöker genom detta skapa unika men på samma gång ofta välkända smakupplevelser.

Förhoppningsvis har jag lyckats fömedla en del av mitt tänkande genom detta och ser framemot att få ge er minnesvärda måltider ute på Silverskär.

/ Viktor Eriksson, Kökschef

Följ kökets arbete på Instagram!

Kontakta oss för mer information

Tel: +358-(0)18-52 55 65
Tel: +358-(0)18-52 55 67
info@silverskar.ax

Önskar du en offert? Använd gärna vårt formulär.