Att göra

Upplevelser och utmaningar

Total avkoppling eller en aktiv fritid? Det finns en hel del att göra på Silverskär och aktiviteterna passar de flesta. Ta en tur i våra kajaker, spela tennis eller åk på en båtutflykt. Pröva på olika former av skytte, gå på en lätt eller tuff naturvandring, eller delta i en rolig femkamp. För den stressade erbjuder vi också ledd yoga eller meditation.

Du kan passa på att ta del av historien om världens äldsta champagne som hittades i ett vrak på havets botten utanför Åland. Kanske kombinerad med en champagneprovning? Att pröva på det lokala ölbryggeriet Stallhagens sortiment med kockens goda smakbitar eller testa kaviar tillsammans med lämpliga drycker, det ger en guldkant till alla möten!

Vi samarbetar också med aktivitetsarrangörer som ordnar program både på och utanför Silverskär.

Ta en båttur, kort eller lång!

Klobben, vårt senaste projekt når du på några minuter med båt, väljer du att segla på gammaldags sätt så tar det lite längre!  Klobben är ett nybyggt fiskeläge på egen ö där man kan övernatta i mysiga, små stugor alldeles vid vattenbrynet. En utflykt över dagen eller kvällen går också bra och vi ordnar självklart något gott att äta och dricka i sann skärgårdsanda. Ön Kråkskär ligger i havsbandet med Norrhavet som närmaste granne. Det gamla fiskartorpet har restaurerats av ivriga händer och ger en bild av hur tufft livet i skärgården kunde vara förr. På en utflykt till Kråkskär får man uppleva både karg utskärsmiljö och intressant kulturhistoria. Bl a spelades delar av Stormskärs Maja in på Kråkskär! Att njuta av skärgården i en snipa, den mest genuina träbåten, är också en oslagbar upplevelse!

Följ med på fiske

Möjligheterna till fiske är ypperliga på Silverskär. Vi har sjösäkra båtar och bra utrustning med bl.a. regnkläder, fleecejackor och gummistövlar till låns. Skickliga fiskeguider som känner till våra vatten kommer givetvis med på färden. När vi fiskar tar vi oss förstås tid för en stärkande lunch i det fria, Viktors goda fisksoppa värmer gott!

Silverskär

Ta en tur tillbaka i tiden... besök Klobben, vårt senaste projekt!

Kontakta oss för mer information

Tel: +358-(0)18-52 55 65
Tel: +358-(0)18-52 55 67
info@silverskar.ax

Önskar du en offert? Använd gärna vårt formulär.