Klobben – vid randen till havet

På ön Klobben (uttalas Klåbben) i Saltviks ytterskärgård ligger vårt moderna fiskeläge. 
Här erbjuder vi en annorlunda vistelse i tio bodar med havet som närmaste granne.
Förr användes bodarna vid Ålands många fiskelägen för övernattning vid det slitsamma strömmingsfisket i utskären. I dag kan du istället leva enkelt utan el men bekvämt och ombonat på Klobben. Närmare naturens krafter än så här är det svårt att komma. Oavsett väder och vind är en vistelse på Klobben oförglömlig.

Mer naturnära än så här blir det inte

Bodarna är byggda av virke från 500 år gamla furor från Saltviks skogar. Med tiden kommer de att bli vackert grånade. Sammanlagt finns 30 bäddar, men Klobben har möjlighet att husera upp till 40 personer. Öns saltarbod är en naturlig samlingsplats för möten och måltider. Måltider med äkta skärgårdskänsla skeppas från Silverskär och serveras i  Saltarboden eller utomhus på vårt vackra trädäck! I Saltarboden finns också plats för för möten och umgänge.

Givetvis har Klobben en egen bastu. Den ligger inrymd i en klippskreva med en bastulav som är anpassad efter bergets form. 
Klobbens anda är svårt att förklara, den måste upplevas. Fastän vågorna slår och vinden viner är tystnaden och känslan av stillhet total. Till och med utsikten från öns utedass kommer att göra dig andlös!

Klobben vid Silverskär konferens
Saltarboden

Saltarboden är möteslokalen på ön Klobben, en grannö till Silverskär. Här har man återskapat ett fiskeläge i genuin stil. Det blev en plats med en helt egen själ och atmosfär. Oavsett om man håller mötet inne i Saltarboden eller på trädäcket utanför sitter man mitt i den magnifika skärgårdsnaturen.

Välj mellan att komma hit över dagen eller att stanna kvar över natten. Sällskap kring 30 personer kan övernatta i de gedigna stockstugorna på klipporna. Lunch eller middag tillreds av Silverskärs kockar, ibland på öppen eld utomhus.

Silverskär matupplevelse
Genuin skärgårdsmat

På Silverskär ser vi måltiderna som en viktig del av upplevelsen. Därför lägger vi ner hela vår själ i maten vi serverar. Det gäller allt från att hitta råvaror av högsta kvalitet och tillreda dem på ett respektfullt sätt till att förmedla matens historia till dig som är gäst. 

veuve flaskor
Champagneprovning

Behöver ni ett bubblande avbrott från konferensen? Vi tar med dig på en tur där du får höra berättelsen om vrakfyndet och provsmaka champagner från Veuve Clicquot. Du kan också passa på att följa med på ett champagneäventyr där vi jagar den gula änkan som finns gömd till havs eller på land. Om det inte skulle smaka med champagne så ordnar vi även öl- eller vinprovning! 

snipor i hamnen
Båttur med strandhugg och kaffekorg

En båtutflykt gör alltid gott för själen! Njut av en kortare utflykt i vattnen kring Silverskär (1-2 timmar) där du tas med på sightseeing till ljudet av skvalpande vågor, med medföljande berättelser. Vi går iland på på Klobben, Sviskär eller om vädret tillåter på Champagne Island och avnjuter innehållet i kaffekorgen. Den här utflykten kan också göras på gammaldags vis genom att segla med storbåten SY Lingonstierna, då tar det lite längre! 

fiske
Fiskeutflykt

Möjligheterna till fiske är ypperliga på Silverskär. Vi har sjösäkra båtar och bra utrustning med bland annat flytoverall, regnkläder, fleecejackor och gummistövlar till låns. Skickliga fiskeguider som känner till våra vatten kommer givetvis med på färden. När vi fiskar tar vi oss förstås tid för en stärkande lunch i det fria, vår goda fisksoppa värmer gott!

Klobben bok omslag
Boken om Klobben - Danat ut havsvågor av Annette Bergbo

 Klobben - Danat ut havsvågor av Annette Bergbo

Det började med en idé som vann pris och nu har förverkligats. Johan Mörn födde tanken på ”Danat ur havsvågor”, ett fiskeläge i modern tappning, byggt enligt ursprunglig förlaga, som tar emot gäster på ön Klobben i Saltviks skärgård.

Boken ”Danat ur havsvågor” vill ge dig läsare historisk mersmak, inspiration att lära mer och därtill en givande guidad tur på Klobben

bröllop
Bröllop på Klobben!

Vill du ha ett mindre bröllop med familj och dina närmaste vänner? Då kan Klobben vara platsen för dig eftersom ett 30-tal personer passar bäst på Klobben och ger dig en mindre mer intim upplevelse!

Röd granit kombinerad med havet och lugnet, ger dig ett minne för livet och en upplevelse utöver det vanliga. Upplev festen, soluppgång och solnedgång tillsammans med släkt och vänner.

Tänk er en vigsel på klipporna nära havet! Silverskärs duktiga kockar serverar en fantastisk bröllopsmiddag och därefter blir det dans och kanske nattbastu!

Silverskär Islands hjälper till med planering och arrangemang.

Kontakta oss gärna för mer information! 

Kontakt oss!