Att göra

Total avkoppling eller en aktiv fritid? Det finns en hel del att göra på Silverskär och aktiviteterna passar de flesta. Ta en tur i våra kajaker, spela tennis eller åk på en båtutflykt. Pröva på lerduvsskytte, gå på en lätt eller tuff naturvandring, eller delta i en rolig femkamp. För den stressade erbjuder vi också ledd yoga eller meditation.

Nedan kan du läsa om ett urval av våra bokningsbara aktiviteter. För att se alla våra aktiviteter, klicka på knapparna. 

Silverskär aktiviteter Klobben aktiviteter

disc 2
Spela Disc Golf på Silverskär

Nyhet hos oss på Silverskär! Över hav, berg och genom trollskog skog går vår vackra 12- håls bana som passar båda nybörjare och vana spelare. 

veuve flaskor
Champagneprovning

Behöver ni ett bubblande avbrott från konferensen? Vi tar med dig på en tur där du får höra berättelsen om vrakfyndet och provsmaka champagner från Veuve Clicquot. Du kan också passa på att följa med på ett champagneäventyr där vi jagar den gula änkan som finns gömd till havs eller på land. Om det inte skulle smaka med champagne så ordnar vi även öl- eller vinprovning! 

fiske
Fiskeutflykt

Möjligheterna till fiske är ypperliga på Silverskär. Vi har sjösäkra båtar och bra utrustning med bland annat flytoverall, regnkläder, fleecejackor och gummistövlar till låns. Skickliga fiskeguider som känner till våra vatten kommer givetvis med på färden. När vi fiskar tar vi oss förstås tid för en stärkande lunch i det fria, vår goda fisksoppa värmer gott!

björkskär
Utflykt till Björkskärs Tidskapsel

Ute på Björkskär har tiden stått still sedan den sista familjen flyttade därifrån 1978. Björkskär idag är ett museum av ett självhushållande skärgårdshemman. Ön är full av intressanta detaljer ur den hållbara skärgårdskultur som människorna ute i Norrhavet levt efter i hundratals år. Vi ordnar dagsutflykter som kan kombineras med fiske och lunch! 

snipor i hamnen
Båttur med strandhugg och kaffekorg

En båtutflykt gör alltid gott för själen! Njut av en kortare utflykt i vattnen kring Silverskär (1-2 timmar) där du tas med på sightseeing till ljudet av skvalpande vågor, med medföljande berättelser. Vi går iland på på Klobben, Sviskär eller om vädret tillåter på Champagne Island och avnjuter innehållet i kaffekorgen. Den här utflykten kan också göras på gammaldags vis genom att segla med storbåten SY Lingonstierna, då tar det lite längre! 

flickorna i skogen
Skogsbad med aktiviteter

Mellan mötena kan man behöva få frisk luft och sträcka på benen, då passar en tur i skogen bra! Längs vägen kommer små utmaningar, t ex stövelkastning, olika teamövningar, yxkastning, frisbeegolf och lerduvsskytte som tillval. Flera alternativ finns, fråga oss!

första hjälpen
Kurser inom första hjälpen & krishantering

Lär dig rädda liv och bli trygg i att hjälpa människor så att du vågar agera om något akut händer, både när fysiska och psykiska kriser inträffar. De första insatserna kan vara livsavgörande i väntan på ambulans. Vi skräddarsyr utbildningen efter just era behov på arbetsplatsen av krisstöd, beredskap samt praktisk och fysisk första hjälp. Vi samarbetar med Ann Kvarnström som har lång erfarenhet inom området. Mer info fås vid intresse.