Silverskär – hjärtat i vår verksamhet

Bland de rödmålade byggnaderna på vår huvudö är skärgårdsidyllen total. 
Sammanlagt finns här ca 55 bäddar. Välj mellan fyrstjärniga enkelrum med eget badrum i Ladugårds till 
hemtrevlig övernattning i tidsenlig miljö i det gamla skärgårdshemmanet Mellangårds. 
Säsongen 2022 utökades kapaciteten med 6 rum med egna badrum; vi byggde en modern ”bodlänga” i gammaldags stil med utsikt över vattnet!  Alla måltider tillreds av egen kock på ön!

 

 

Bo i rum med skön atmosfär

Så många byggnader och boende att välja bland här på Silverskär. Oavsett var du bor är nästa stuga, maten och jacuzzin på gångavstånd. Se vår 360 graders karta så att du får en uppfattning om var alla byggnader och annat finns på ön. 

360 view

Silverskär bad och relax
Upplevelser på Silverskär

Total avkoppling eller en aktiv fritid? Det finns en hel del att göra på Silverskär och aktiviteterna passar de flesta. Ta en tur i våra kajaker, gå en runda på vår 12 håls discgolfbana, spela tennis eller åk på en båtutflykt. Pröva på olika former av skytte, gå på en lätt eller tuff naturvandring, eller delta i en rolig femkamp. För den stressade erbjuder vi också ledd yoga eller meditation.

Champagne Silverskär
Världens äldsta champagne

I juli 2010 fann dykare världens äldsta champagne i ett vrak på Åland. Att flaskorna hade legat i en jämn temperatur i mörker gjorde att de bevarats i utmärkt skick. Vid Silverskär är lagringsförhållandena detsamma som för vrakchampagnen och sedan 2011 lagrar vi champagne på havets botten. Detta projekt har sedan utvecklats till ett samarbete med champagnehuset Veuve Clicquot, där de också valt att testa de åländska vattnen som lagringsplats! 

Silverskär matupplevelse
Genuin skärgårdsmat

På Silverskär ser vi måltiderna som en viktig del av upplevelsen. Därför lägger vi ner hela vår själ i maten vi serverar. Det gäller allt från att hitta råvaror av högsta kvalitet och tillreda dem på ett respektfullt sätt till att förmedla matens historia till dig som är gäst.